Barrier Island House

Accessible island house

He created a new canal over a barrier island in North Carolina. The Barrier Island House by Sanders Pace Architecture In 2012, this modern house was redesigned by Sanders Pace Architecture in Vero Beach, Florida, USA. To conserve the oaks that grow on the site, a new building of the same size and floor area as the old house was constructed. The Barrier Island House by Sander's Pace Architecture:

"Situated in a harbour district with humble 1950s buildings and many newer, oversized replacement buildings. We started our procedure by assessing the client's objectives with his current home to see whether or not the current single-family home on the site could meet his needs.

Following an early inspection of the site, it was found that any improvements to the current residential building would necessitate the removal of the initial terrazo panel, perhaps the best value of the real estate. After deciding to change the current building a number of possibilities were examined which retained the size and personality of the old house while taking into account new programming objectives such as an attic floor plan, a free-standing garage and plenty of area outdoors.

The wish to conserve as much of the area' s native flora as possible, which included many fine living oaks, means that the new development took place within the area of the former build. The enhanced efficiencies within the design enabled us to make the same indoor programme available in a smaller area, which in turn corresponded to the size and nature of the initial historical quarter.

Barriere Island House Sanders Pace Architecture

Situated on the Intracoas t-Valley in an area where it is customary to crowd out humble mid-century houses in favour of oversized replacement buildings that overshadow the pristine size and nature of this picturesque quarter. Contrary to this, if underground tinsmithery required the tearing down of the current house, we have made it our aim to reduce the floor space of the school.

At the same time, it preserves the size and personality of its mid-century neighbours while offering new programming objectives such as an attic, a free-standing garage and plenty of open-air area. To conserve the many living oaks that have matured on site, all new buildings were housed in the former outlines.

Like most of the buildings in this hurricane-prone area, the house's main bulk of cement is covered with plaster, while black bricks and cement are used as alternative material for covering accessories and finishes. The 10' high, hurricane-resistant glazed partition walls provide visibility in the main areas and provide unobstructed visibility and immediate accessibility to the sea.

Auch interessant

Mehr zum Thema